De Esch

Vrije Basisschool De Esch is een vrijeschool voor basisonderwijs in Winterswijk. Wij zijn een gezellige school met aandacht voor elk kind. Vanuit de hele regio komen leerlingen naar onze school.

Onze school is een kleine, knusse school met een sterke structuur, met betrokken ouders en leraren. Sfeer, rust en ritme bieden de kinderen veiligheid. Een sterk en doordacht leerplan zorgt voor een rijke inhoud van het onderwijs en een doorgaande lijn in het leerproces. Er is veel aandacht voor rekenen en taal. Daarnaast is ons kunstzinnig onderwijs een verrijking voor ieder kind.

De leerkrachten van onze school werken nauw samen met de ouders. Zij zijn immers onze belangrijkste gesprekspartners wat betreft de opvoeding van het kind. Per klas zijn er klassenouders die het praktische reilen en zeilen in de klas met de leerkracht bespreken.

Onder de naam “Het Peuterhuis” wordt in onze school door Stichting Welzijn Winterswijk aan ouders opvangmogelijkheid geboden voor kinderen van 2 tot 4 jaar. En voor de jongste kinderen die tussen 13.00 en 14.30 uur op een broertje of zusje uit een hogere klas moeten wachten hebben ouders van onze school onderling tussenschoolse opvang geregeld. 

Rusthuisstraat 28
7101 JH Winterswijk
info@deesch.nl
0543 532 704
Naar de website

Foto impressie

Locatie & routebeschrijving

© Vrijescholen Athena, 2019 – 2023