De Stroeten

De Stroeten in Emmen is een basisschool voor vrijeschoolonderwijs. Onze school is sinds april 2012 gevestigd aan het kanaal in Noordbarge. Dit gebouw is speciaal voor ons neergezet, en mede door een team van actieve leraren en ouders ontworpen en ontwikkeld – we zijn erg trots op het resultaat!

De meeste lessen worden gegeven in duoklassen. In de middaglessen bij handwerken, handenarbeid en koorzang zitten de leerlingen uit drie klassen bij elkaar.

Inmiddels hebben we al bijna 20 jaar ervaring met het geven van lessen in combinatieklassen. De kinderen zelf leren hierdoor makkelijker omgaan met kinderen die een klas hoger of lager zitten – eigenlijk voelt voor veel kinderen de hele school als één grote klas, met één lerarenteam dat als geheel verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van ieder kind. 

En de kleuters? Die heten bij ons gewoon ‘kleuters’ en mogen nog gewoon kleuter zijn. De meeste kleuters ontwikkelen een natuurlijke belangstelling voor letters en getallen, die ze in toenemende mate om zich heen ontdekken – maar in de kleutertijd gebeurt veel meer! Ze leren fietsen, touwtje springen, samen spelen – samen delen, verantwoordelijkheid nemen, ze leren het verschil tussen gisteren en vorige week. 

Stroetweg 10
7812 BA Emmen
administratie@vbsdestroeten.nl
0591 610 531
Naar de website

Foto impressie

Locatie & routebeschrijving

© Vrijescholen Athena, 2019 – 2023