De Toermalijn

Vrijeschool de Toermalijn staat in een rustige straat, op 5 minuten loopafstand van het treinstation in Meppel. Onze school, in 1989 gebouwd, was het eerste organische gebouw in de gemeente Meppel. De bouw van de school was in handen van verschillende bedrijven uit Meppel en de afbouw is voor een groot gedeelte door ouders uitgevoerd.

Wij willen een school zijn voor modern vrije schoolonderwijs. Tegelijkertijd willen wij een lerende school zijn waar leerkrachten en organisatie gebruik maken van nieuwe en bestaande inzichten om het onderwijs binnen de school verder te ontwikkelen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren is daarbij dat het kind zich prettig voelt op school. Daarom doen wij al het mogelijke om een veilige plek te zijn voor leerlingen, hun ouders en de medewerkers van de school, waarbij mensen elkaar met wederzijds respect ontmoeten. 

De Stichting BSO Michaël biedt kleinschalige buitenschoolse opvang aan onze kinderen in de schoolgaande leeftijd. Stichting Michaël voorziet ook in een kinderdagverblijf waar in de ochtenduren peuters vanaf 2 jaar worden opgevangen totdat ze naar de kleuterklas gaan.

Julianastraat 22
7941 JC Meppel
info@toermalijn-meppel.nl
0522 253 343
Naar de website

Foto impressie

Locatie & routebeschrijving

© Vrijescholen Athena, 2019 – 2023