Widar

Widar Vrijeschool is vanaf het ontstaan een school met een eigen karakter, nuchter en met een open blik naar de wereld om zich heen. In het team van Widar werken jonge leerkrachten die met enthousiasme modern vrijeschoolonderwijs willen geven en leerkrachten die vanaf het begin betrokken zijn geweest bij de Vrijeschool Groningen.

Widar Vrijeschool (basisschool) maakt samen met Doppejan (vrije peuterspeelgroep), het Parcival College (voortgezet onderwijs) en De Vuurvogel (BSO) deel uit van De Vrijeschool Groningen. De Vrijeschool Groningen werd in 1974 opgericht door een groep enthousiaste ouders. Momenteel wordt de school bezocht door ruim 250 leerlingen. De Widar groeit. 

Wij vormen een schoolgemeenschap voor kinderen vanaf twee jaar tot en met jongeren van achttien jaar waarin wij een doorgaande ontwikkelingslijn bieden. Van het basis- tot en met voortgezet onderwijs wordt vanuit één visie en één leerplan gewerkt.

Ons schoolgebouw aan de Merwedestraat is onder leiding van architect Gerrit Korteweg in 1995 verbouwd tot een schoolgebouw met een herkenbaar eigen karakter. De witte steen en het gele houtwerk geven de school een moderne maar ook vriendelijke en zonnige uitstraling. Wij zijn trots op onze prachtige natuurspeelplaats! Water, aarde, zand, boomstammen en struiken: kinderen doen ontdekkingen met elkaar.

Onze school ligt op 5 minuten loopafstand van het centrale bus- en treinstation Groningen; een voordeel want de school voorziet naast stedelijk ook regionaal in een behoefte. Wij werken met een continurooster: de kinderen blijven tussen de middag op school en eten dan gezamenlijk onder begeleiding van leerkrachten. Het Parcival College, voortgezet vrijeschoolonderwijs, ligt nog geen 100 meter verderop in de straat. De eenheid van het doorlopende vrijeschoolleerplan vindt u terug in de ligging van de schoolgebouwen dicht bij elkaar in de buurt.

Op de Widar Vrijeschool willen we met het onderwijs en de begeleiding zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid en belevingswereld van het kind, waarbij ons motto is:

 “Worden wie je bent in een wereld die je kent”

Merwedestraat 41
9725 KA Groningen
info@widarvrijeschool.nl
050-5251663
Naar de website

Foto impressie

Locatie & routebeschrijving

© Vrijescholen Athena, 2019 – 2023