Basisschool De Stroeten

Stroetweg 10

7812 BA Emmen

 

0591 610 531

info@basisschooldestroeten.nl


 

De Stroeten in Emmen is een basisschool voor vrijeschoolonderwijs. Onze school is sinds april 2012 gevestigd in een gloednieuw gebouw, aan het kanaal in Noordbarge. Dit gebouw is speciaal voor ons neergezet, en mede door een team van actieve leraren en ouders ontworpen en ontwikkeld - we zijn erg trots op het resultaat!

 

Doordat we een kleine school van 60 leerlingen zijn, krijgen de kinderen van de basisschool les in combinatieklassen. De meeste lessen worden gegeven in duoklassen. In de middaglessen bij handwerken, handenarbeid en koorzang zitten de leerlingen uit drie klassen bij elkaar.

 

Inmiddels hebben we al bijna 20 jaar ervaring met het geven van lessen in combinatieklassen. De kinderen zelf leren hierdoor makkelijker omgaan met kinderen die een klas hoger of lager zitten – eigenlijk voelt voor veel kinderen de hele school als één grote klas, met één lerarenteam dat als geheel verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van ieder kind. 

 

En de kleuters? Die heten bij ons gewoon ‘kleuters’ en mogen nog gewoon kleuter zijn. De meeste kleuters ontwikkelen een natuurlijke belangstelling voor letters en getallen, die ze in toenemende mate om zich heen ontdekken – maar in de kleutertijd gebeurt veel meer! Ze leren fietsen, touwtje springen, samen spelen – samen delen, verantwoordelijkheid nemen, ze leren het verschil tussen gisteren en vorige week. 

Foto-impressie

Locatie en routebeschrijving