De Noorderkroon

Olieslagweg 138

7521 JG Enschede

 

053-4354654

info@denoorderkroon.nl


 

De Noorderkroon is een kleine basisschool met op dit moment ruim 90 leerlingen. Ze komen uit de wijk maar ook van ver. In de afgelopen twee jaren heeft er ieder jaar een groei plaatsgevonden van 20%. Sinds 1 augustus 2014 beschikken we over een eigen Kinderopvang. 

Het stijlvolle gebouw en het mooie omsloten plein ademen rust. Er is een atmosfeer van betrokkenheid en vitaliteit. Onderwijsvernieuwing en verbetering worden hier elke dag, ook met de ouders, gepraktiseerd.

 

Zoals alle Waldorfscholen-Vrijescholen geven wij onderwijs voor hart, hoofd en handen: we schilderen, spelen toneel, werken met hout en textiel, zingen en musiceren en werken in de tuin. Kenmerkend voor de school is het hebben van geïntegreerde leeftijdsgroepen door de hele school heen. Trots loopt een zesdeklasser met een eersteklasser door de school om met hem te gaan lezen. Leren te leiden en leren te volgen in een veilig klimaat. In één groep zitten meerdere leeftijdscategorieën. Het samenwerken is elke dag aan de orde. Maar alleen gaan mag ook .... Het vraagt van de leerkrachten uitdagend te zijn, zodat er voor alle kinderen iets te halen valt.

We werken voortdurend met de individuele werkstijl van ieder kind: 'Hoe doe jij de dingen graag, waar ligt je kracht en wat kun je voor andere kinderen betekenen?' Wij kijken niet naar de gebreken, maar zoeken de mogelijkheden!

 

 

Foto-impressie

Locatie en routebeschrijving