Nieuwe bestuurder Athena is Peronnik Veltman

Sinds 1 april 2014 is Peronnik Veltman aangetreden als bestuurder van de stichting Vrijescholen Athena. Nadat zijn voorganger, Geert Looyschelder, in november afscheid had genomen zijn de bestuurstaken tot april waargenomen door interim bestuurder Hans Jansen.

 

Peronnik Veltman is afkomstig uit De Haag waar hij zijn lagere en middelbare schooltijd doorbracht op de Vrije School. Na een studie aan de landbouwuniversiteit van Wageningen vervulde hij verschillende functies waarvan een als projectleider in de Dominicaanse Republiek. Na deze buitenlandervaring keerde hij terug naar Den Haag waar hij aan het werk ging als docent aardrijkskunde op de Vrije School. Naast lesgeven ontwikkelde hij zich als personeelsmanager en werd uiteindelijk aangesteld als algemeen directeur van deze school voor kinderen van 4 tot 18 jaar waaronder ook een kleine school voor speciaal onderwijs.

 

Na een periode van 13 jaar verruilde Peronnik zijn plek in het onderwijs voor een in de aidsbestrijding. Met veel plezier en bewondering voor de professionele en gepassioneerde werkwijze van de organisatie, werkte hij als manager Beleid en Programma’s bij de stichting Aids Fonds – STOP aids NOW! – Soa Aids Nederland.

 

Het onderwijs, en met name het vrijeschoolonderwijs vormt een belangrijke drijfveer in Peronniks loopbaan. Toen de vacature van bestuurder toevallig zijn aandacht trok, was de keuze snel gemaakt. Na ruim zeven jaar aidsbestrijding maakte hij de overstap naar Athena waar hij met veel plezier en enthousiasme aan de slag is gegaan.

15-04-2014 | Auteur: Athena